ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 30
Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 00:00

Δελτίο Τύπου Λ. Τ. Αλοννήσου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης χώρου για την δημιουργία υδατοδρομίου Αλοννήσου από ιδιώτη επενδυτή.

Υδατοδρόμιο ΑλοννησουΟλοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης χώρου για την δημιουργία υδατοδρομίου Αλοννήσου

Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία η διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης χώρου για την δημιουργία υδατοδρομίου Αλοννήσου. Ανάδοχος επενδυτής αναδείχτηκε  η εταιρεία «Υδατοδρόμια Σποράδων ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Αλοννήσου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείο Αλοννήσου Μιχάλη Καλογιάννη, δήλωσε  «είμαστε συντεταγμένοι στην υποστήριξη αυτού του επενδυτικού έργου το οποίο θα συμβάλει  στην ανάπτυξη του νησιού, αναπτύσσοντας μια νέα συγκοινωνιακή δραστηριότητα με   δυνατότητα σύνδεσης σε νέους προορισμούς, αυξάνοντας τις επιλογές κατοίκων και επισκεπτών της Αλοννήσου. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτή μας την ενέργεια θα δώσουμε ώθηση στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας που θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.» Επιπλέον, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στον τομέα της υγείας με τις αεροδιακομιδές των ασθενών αλλά και στον τουρισμό. Καταλήγοντας ο δήμαρχος είπε «η νησιωτική Ελλάδα δεν έχει παρά να υποστηρίξει και να προωθήσει τα υδροπλάνα δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ανάπτυξη και οικονομία να ανθίσουν στον τόπο μας.»

Η Hellenic Seaplanes, επισήμανε o Διευθυντής Ανάπτυξης της...
εταιρείας κ. Ευάγγελος Ζαγοράκης, έκανε ακόμη ένα βήμα προς την ανάπτυξη ενός βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων με προορισμούς και  τουριστικές διαδρομές στην περιοχή των Σποράδων. Μετά τον Βόλο και την Σκύρο μπαίνει και η Αλόννησος  στην διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων  ώστε να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο δίκτυο.
Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, εκπρόσωποι του δήμου και της αναδόχου εταιρείας επισκέφτηκαν το σημείο που θα αναπτυχθεί το υδατοδρόμιο.

Πηγή: Εφημερίδα Βόρειες Σποράδες http://efimerida-sporades.blogspot.gr/2014/05/blog-post_1007.html#more

Διαβάστηκε 1649 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 21:39
Βρίσκεστε εδώ: Home ΝΕΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Λ. Τ. Αλοννήσου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης χώρου για την δημιουργία υδατοδρομίου Αλοννήσου από ιδιώτη επενδυτή.